Hoe is het uitstapje naar  Tsjechië ontstaan...?

Toos en ik komen al 20 jaar op Camping Frymburk  in Tsjechië. De eerste jaren met diverse bevriende stellen en hun kinderen, maar na jaren hebben de meesten het wel voor gezien gehouden.
Wij echter zijn tevreden, vooral toen ik nog werkte, dat we wat rust hebben. Ik ga dan iedere dag een eind fietsen, eerst rond het stuwmeer richting Lipno, dan over de stuwdam naar de overkant van het meer. Kilometers verderop ligt een pontje,waarmee ik dan weer oversteek naar  Frymburk en dan terug naar de camping, ongeveer een afstand van 20 km. De eerste jaren moest ik altijd op de doorgaande weg fietsen, maar de laatste  jaren zijn er fiets- en rollerskatepaden aangelegd en dat is een verbetering. Ook op de camping is er veel verbeterd, er zijn allemaal nieuwe toiletgroepen gebouwd en er zijn stacaravans(mobilhomes)groepen gekomen met alleserop en eraan.
Zo kwam ik op het idee om aan Hanne, de campinghouder, te vragen of het mogelijk was om met onze carnavalsvereniging hiervan gebruik te maken in de herfstvakantie.
Hanne, van oorsprong een Hollander, heeft in zijn jeugd nog met onze kinderen gespeeld en beheert nu deze camping, samen met zijn vader, die bij Praag zelf ook een camping heeft.
Hanne's antwoord op mijn vraag was meteen: ja, de camping is dan wel gesloten, maar ik zal er voor zorgen, dat de
mobilhomes dan allemaal in orde zijn.
Na onze zomervakantie van 2012 heb ik meteen, contact opgenomen met een  busonderneming, een financieel plaatje
gemaakt, dit voorgelegd aan het bestuur en die ging er mee akkoord.Toen voorgelegd aan de leden,die er ook wel wat in zagen.
Dus nu is het een zaak van in onze  zomervakantie 2013 zoveel mogelijk ter plaatse te regelen voor 12 t/m 16 Oktober en dan kunnen we.

Ad van der Krabben.